Traject Werkfit maken

Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Na een lange periode uit het arbeidsproces te zijn geweest, heb je vaak te maken, met een disbalans van je mentale, emotionele, fysieke, sociale en hoe je in het leven staat. Alle prikkels van buitenaf kunnen je al snel teveel zijn en dat is niet echt helpend om jezelf weer aan het werk te zien gaan. Bewustwording staat in dit traject centraal en wordt er gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan het vergroten van zelfvertrouwen, grenzen durven stellen, overtuigingen, valkuilen en vaste patronen. Inzicht in jezelf, geeft overzicht en (voor)uitzicht.

Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

In dit onderdeel van een Werkfit traject wordt gekeken naar waar jij blij van word. Je kwaliteiten, behoeften en interesse, capaciteiten en competenties worden in beeld gebracht om te kijken wat past er nu bij mij. Soms kom je na een langdurig ziekzijn tot de ontdekking, dat het werk wat je deed, niet meer bij je past en is er behoefte aan ander werk.

Arbeidsmarktverkenning

In deze fase van het werkfit traject is het maken van je loopbaanprofiel belangrijk bij het verkennen van de arbeidsmarkt. Een loopbaanprofiel helpt je richting te geven aan je zoektocht en vergroot de kans, dat je werk vindt, wat goed bij je past. Je verzamelt informatie over welke beroepen, functies, sectoren en soorten organisaties die bij jou passen. Je krijgt meer te weten over de invloed wat een organisatie op jou heeft, zodat je gericht kunt zoeken naar een organisatie waar je graag zou willen kunnen werken.